Öppenhet och ärlighet

Ögonkontakt och leende, ett lätt och ledigt kroppsspråk samt ett lugnt och sansat sätt att tala är alla viktiga faktorer för att lyckas bra med intervjun. Hur man talar är lika viktigt som vad man talar om. Hur man talar kan övas in. Det är viktigt att inte låta stressad, men är man stressad eller nervös så kan det vara fördelaktigt att vara ärlig med detta. Öppenhet och ärlighet är nämligen oerhört viktigt och något som intervjuare definitivt aktivt söker finna ut.

Det är viktigt att inte bara prata på och framhålla sig själv. Detta kan tydas som att man inte lyssnar, är arrogant och har dålig självkännedom. Men att kunna tolka signalerna från den som intervjuar är också viktigt. Ett sätt att skapa samhörighet är att på ett diskret vis följa den andras kroppsspråk och kroppsställning.

Det viktigaste är ändå att tänka på att min inte vinner något på att ljuga om sig själv eftersom intervjuarna har sätt att komma runt detta. De märker oftast ganska snabbt om du är ärlig eller inte. Därför är det bäst att bara vara ärlig och förklarande. Det vinner man oftast mer på.

Webbplats utvecklad av Trinax AB