Det professionella utseendet

När man ska gå till intervjun är det viktigt att klä sig professionellt och vara hygienisk och allmänt proper. Detta för att fysisk attraktion ger mer positiva bedömningsresultat från intervjuaren än både hur man sköter snacket under intervjun, samt hur man rör sig och för sig. Det är med andra ord viktigare för första intycket att se bra ut när man komer till intervjun än att man kan tala väl för sig och uttrycka sig bra, samt att man verkar lugn och sansad. Detta har mycket att göra med att det första man lägger märke till hos en annan är just hur denne ser ut.

När du är kallad till en arbetsintervju är det viktigt att skapa ett gott helhetsintryck. En viktig del av det är klädvalet, det säger nämligen mycket om hur du är som person. Till detta bör läggas att parfym, smycken, hårstil, etc. bidrar till helhetsintrycket.

Det är aldrig en bra idé att ta på sig kläder som är allt för uppseendeväckande, men inte heller kläder som gör att man faller in och blir en i mängden. Det bästa är att klä sig efter vad som förväntas den tjänst man sökt och den företagskultur som finns hos den organisationen. Det är fördelaktigt att göra lite research om företaget så att man lättare kan klä sig enligt företagets klädkod, och sedan inte ta i allt för mycket med sin egna personliga stil.

Detta betyder inte att du helt behöver kväva din personlighet och kreativitet genom att klä dig på ett sådant sätt som är helt annorlunda din stil. Tvärt om så berättar din personliga stil mycket om vem och hur du är som person. Måttstocken är dock att inte ta i för mycket, utan att bara lägga till detaljer som berättar om din egen stil.

En kavaj brukar alltid fungera bra på anställningsintervjun, oavsett om du är tjej eller kille, och borde finnas i var man eller kvinnas ägo. Kavajen är ett lagom formellt som plagg och förhöjer utseendet på ett fördelaktigt sätt. Kavajen kan bäras till alla slags byxor, skjortor, blusar och tröjor och kan lätt tas av om du märker att de övriga anställda på företaget inte brukar bära kavaj.

Att undvika starka dofter, mycket smink och att röka innan du går in på intervjun är kanske inte något som man behöver påpeka, men det är en av de viktigaste delarna i helhetsintrycket. Tänk på att det finns de som är allergiska mot parfym, är känsliga mot lukten från nylackade naglar, mm. Undvik också att ha många smycken på dig. Sträva efter att ha en diskret stil som gör att rekryteraren fokuserar på din personlighet och det du har att säga istället för ditt utseende.

Det finns också viktiga saker att tänka på med valet av färgen på våra kläder. Viktigast är nog ändå att tänka på att inte ha på sig för mycket starka färger, eller får många olika färger, eftersom det leder till ett brokigt intryck av dig som person. Färg är en del av vår identitet och kan avslöja vad vi känner, tycker och tänker, men avgör också hur vi blir uppfattade.

Det kan vara positivt att beskrivas som färgstark, till skillnad från färglös. En färgstark person antas vara någon som är utåtriktad, vågar ta för sig, är säker på sig själv, etc. Men på första intervjun är det ingen bra idé att klä sig för färgstarkt, utan det är då bättre att välja en lite mer avslappnad och tillbakalutad stil. Istället för att ta på sig en skapt färgad skjorta, eller ett par knallröda byxor, så kan det vara bra att välja en lugn, lite avslappnad och gärna mörkare basfärg, och sedan komplettera detta med färgklickar av skarpare färger, t.ex. ett skarpt färgat smycke, skor som sticker ut till färgen, en skjorta eller blus med en krage i annorlunda färg, etc. För att se vilken betydelse olika färger har kan du läsa vidare här.

Webbplats utvecklad av Trinax AB