Tips inför intervjun

Här kan du som söker jobb få lite tips och idéer som hjälper dig på vägen till ditt drömjobb. Kanske har du redan tänkt på vad du ska ha på dig för kläder på arbetsintervjun, tänkt på vad du ska säga och hur du ska säga det. Har du också tänkt på varför du bör ha vissa kläder på dig under intervjun, eller varför det är viktigt att säga vissa saker och lämna andra saker ute? En så enkel sak som att acceptera eller inte acceptera erbjudandet om en kopp kaffe kan ha stora konsekvenser.

Inför intervjun

När man har passerat de första så kallade ”spärrarna” eller hindren i en urvalsprocess, dvs. visat att man har de meriter som krävs, gått igenom telefonintervju, etc. så har det mest troligt blivit dags för en personlig intervju. Då är det viktigt att man tar tillvara på de första minuterna och gör ett så gott intryck man bara kan. Vad är det då man ska tänka på?

Det finns faktiskt en hel del som man kan göra som kandidat till ett jobb för att öka chanserna till ett bra möte. Eftersom beslutsprocesserna ofta handlar om den personkemi som uppstår så bestämmer sig många chefer för vilken person de ska rekrytera redan under de första minuterna av mötet. Då gäller det att få det att ”klicka”.

Webbplats utvecklad av Trinax AB